Τι είναι το Ψηφιακό Μάρκετινγκ και γιατί το χρειάζεται η επιχείρηση σου;

 Η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και τίποτα δεν μένει πλέον στάσιμο. Η καθημερινότητα μας αλλάζει, όλα γύρω μας αλλάζουν.

Πως θα μπορούσε λοιπόν το Μάρκετινγκ να μείνει στάσιμο. Έχει εξελιχθεί και με τα εργαλεία που υπάρχουν πλέον στην διάθεση μας έχουμε την μεγαλύτερη αποδοτικότητα από ποτέ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.



Τι είναι το Μάρκετινγκ;

Η αλήθεια είναι ότι η λέξη Μάρκετινγκ είναι αρκετά παρεξηγημένη στην Ελλάδα. Ακούγοντας την λέξη Μάρκετινγκ το μυαλό σου ίσως πάει ότι είναι κάτι που το χρησιμοποιούν μόνο οι μεγάλες εταιρίες και επιχειρήσεις.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Χρησιμοποιείς Μάρκετινγκ καθημερινά στην επιχείρηση σου και ας μην το ξέρεις. Το Μάρκετινγκ είναι η συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια μιας επιχείρησης να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών προωθώντας τα αγαθά ή τις υπηρεσίες της.

Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να προσελκύσουμε καινούργιους πελάτες, να δημιουργήσουμε σχέσεις και να αποκτήσουμε πιστούς καταναλωτές. Όσο καλό και εάν είναι το προϊόν ή η υπηρεσία σου, χωρίς ένα ξεκάθαρο πλάνο Μάρκετινγκ δεν θα καταφέρεις να προσελκύσεις πελάτες και να αναπτύξεις την επιχείρηση σου.

Άρα λοιπόν το Μάρκετινγκ είναι ζωτικής σημασίας σε μια επιχείρηση ασχέτως το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι. Είναι επίσης ένα βασικό έξοδο μιας επιχείρησης και όχι κάτι προαιρετικό που μπορείς να παραλείψεις.

Τι είναι το παραδοσιακό Μάρκετινγκ;

Το παραδοσιακό Μάρκετινγκ θα λέγαμε πως είναι η έως σήμερα πιο αναγνωρίσιμη μορφή Μάρκετινγκ.

Ανάμεσα στους πιο παραδοσιακούς τρόπους Μάρκετινγκ είναι η προσέλκυση πελατών μέσω έντυπου υλικού (φυλλάδια, αφίσες κ.τ.λ.), η αναμετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, το τηλεφωνικό Μάρκετινγκ κ.α.

Τι άλλαξε;

Η τεχνολογία γνωρίζει ραγδαία αύξηση. Τα εργαλεία που υπάρχουν πλέον στην διάθεσή μας καθιστούν το παραδοσιακό Μάρκετινγκ ολοένα και λιγότερο αποτελεσματικό.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως το παραδοσιακό Μάρκετινγκ σιγά σιγά σβήνει και βλέπει την πόρτα της εξόδου. Κάτι πιο αποτελεσματικό από ποτέ ήρθε για να το αντικαταστήσει.


Πηγή: https://intographics.gr/what-is-digital-marketing/


Σχόλια